Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Устај! Време је за школу.

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

Списак службених меилова

images

Јеловник у боравку

jelovnik

ПП служба

Саветодавни рад са родитељима

Уторком
11 до 14 часова


Четвртком
13 до 16 часова

Пријава корисника

Сада на сајту

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Заједничком сарадњом НВО „Мој лепи градˮ, Амбасаде Холандије, ЈКП „Зеленило Београд и основне школе „Лаза Костић“ урађен је пројекат, под називом „Холандија радиˮ. Пројекат се односио на озелењивање површина истоимене школе, чиме је подигнута ученичка, еколошка, свест и потреба да се подстакну ученици на уређење и озелењивање површина у школском дворишту и око њега.

Дана 25. 10. 2019. године је реализован пројекат „Холандија радиˮ, у коме су поред, амбасадора Холандије, невладине организације „Мој лепи градˮ и ЈКП Зеленила, Београд, учествовали и ученици I/4, са својом учитељицом Зорицом Милићевић Гаћаш, и ученици  IV/2, са учитељицом Зорицом Лукић, њима су се придружили ученици V/4, са својим разредним старешином, проф. географије Дубравком Петровић, која води географску секцију као и руководство школе: директор  др. Дубравка Томић и помоћник директора проф. Марија Шањевић.

20191031 01

                 

 

На површини око споменика „Седам секретара СКОЈ-аˮ посађене су руже и калемљени лишћари.

У жардињерама, која се налазе испред школе и учионица,  засађени су перени и украсна трава као и различите врсте  биљака: Винка минор, Винка мајор, Гаура линдхеимери, Тимус цитродорус, Пенисетум, Карекс еверголд компактум, Императа цилиндрика, итд.

Циљ овавог заједничког подухвата је едукација деце о одржавању биљака у урбаном окружењу и подизању еколошке свести ученика и њихово повезивање са природом.

У оквиру  географске секције  је и еко-секција, у секцијама биће спроведена практична примена овог пројекта - правилно одржавање посађених биљака, тј. редовно заливање, окопавање и прихрањивање биљака, а кроз васпитно-едукативни рад са ученицима, развиjамо љубав и пожртвованост ученика према природи, јер, као и ученицима, и њој је потребна брига и нега да би се правилно развијала и оплеменила наш школски простор.

 

Уџбеници 2019/2020

book page turn 03

Бројач посета

00221062
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
210
219
793
2733
221062

Your IP: 147.91.26.85
21-01-2021 13:42

Распоред звона

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.