Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Устај! Време је за школу.

ОШ "Лаза Костић"

Милентија Поповића 72, Нови Београд

Списак службених меилова

images

Јеловник у боравку

jelovnik

ПП служба

Саветодавни рад са родитељима

Уторком
11 до 14 часова


Четвртком
13 до 16 часова

Пријава корисника

Сада на сајту

Ko je na mreži: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОШ “Лаза Костић“ Нови Београд ће од понедељка, 11.05.2020. године организовати целодневни боравак ученика из првог циклуса (од 1. до 4.разреда), у складу са Инструкцијом у вези са поступањем основних школа поводом отварања објеката за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID-19, број: 601-00-9/4/2020-01 од 05.05.2020. год., од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Овом Инструкцијом је предвиђено да се школе отварају само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали ту потребу због обавеза на радном месту.

ОШ “Лаза Костић“ ће пре организованог доласка ученика у боравак (11.05.2020. год.) предузети све мере предвиђене Инструкцијом, у циљу дезинфекције свих просторија неопходних за организацију и одвијање боравка.

Целокупно особље школе (директор, наставници, стручни сарадници, секретар, особље на одржавању хигијене, кухињско особље) су у обавези да носе маске, тако да маска прекрива уста и нос, као и да редовно спроводе мере личне хигијене, посебно прања руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или средством на бази 70% алкохола.

Опште препоруке за свакодневни пријем ученика из првог циклуса у целодневни боравак:

  1. Ученици ће се примати на следећи начин: ученици 1. и 3. разреда улазиће на главни улаз школе, а ученици 2. разреда ће улазити на ученички улаз из дворишта (улаз поред кухиње)
  2. Родитељ је у обавези да када доводи дете у школу обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу препаратом на бази алкохола и пређе преко постављене дезобаријере за обућу, и да уз минимално задржавање размени информације са запосленима у школи који су задужени за прихват деце (дежурни). Кад год је то могуће, родитељи не треба да улазе у школу (дежурно лице у школи биће задужено за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по дете)
  3. Родитељи могу доводити децу у боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике могу доћи најкасније у 16:30 часова. Прихват деце је могућ у оквиру наведеног термина о чему родитељи треба да за сваки наредни дан унапред обавесте дежурног наставника на прихвату ученика.
  4. Сваког дана, пошто дођу по дете, родитељи треба да обавесте задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу наредног дана.
  5. Ученицима ће бити обезбеђено да прате наставу на даљину (ТВ часови) у оквиру боравка
  6. Ученицима ће бити омогућено да, у складу са временским приликама, проведу што више времена у школском дворишту, уз обавезан надзор наставника
  7. Свакодневно, пре доласка у школу, родитељи имају обавезу да детету и себи измере температуру и да у случају повишене температуре не доводе дете у школу и да о томе обавесте директора школе.
  8. Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са водом за дете, која ће бити само за његове потребе у току боравка у школи
  9. Препоручује се родитељима да деца доручкују пре доласка у школу, а да им припреме и спакују ужину или суви оброк, у складу са потребама и навикама деце
  10. Школа ће обезбедити оброке за ученике, поштујући све мере здравствено-хигијенске заштите, како приликом пријема, тако и приликом сервирања хране
  11. Према процени директора школе, а у односу на исказане потребе родитеља, уколико постоји процена да су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор школе може тражити од родитеља доказ о ангажовању родитеља (потврда од стране послодавца која доказује да су оба родитеља/самохрани родитељ у радном односу и да није могуће да им се организује рад од куће)

 

Директор школе:

                                                                                                          _________________________

                                                                                                                   др Дубравка Томић

 

Уџбеници 2019/2020

book page turn 03

Бројач посета

00221024
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
172
219
755
2695
221024

Your IP: 147.91.26.85
21-01-2021 12:10

Распоред звона

Copyright © 2021 High School Rights Reserved.